top of page

Dakisolatie

Wist u dat het dak van uw woning het grootste oppervlak is waardoor warmte verloren gaat? Met een goed geïsoleerd dak kan u heel wat verwarmingskosten besparen of uw woning net koeler houden op een warme zomerdag. 

Bovendien moeten sinds 2020 alle daken van zowel woningen als huurwoningen in Vlaanderen voldoen aan de Vlaamse dakisolatienorm. 

Affligem Wood is een ervaren plaatser van dak- en zolderisolatie voor zowel platte als hellende daken. Meer te weten komen omtrent het isoleren van uw dak? Scroll dan naar onder en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. 

Zolderisolatie

Dakisolatie

Waarom uw dak isoleren? 

Lagere energiekosten

Meerwaarde woning

Vlaamse dakisolatienorm

Warme lucht stijgt naar boven in uw woning? Klopt! Daarom is het dak het grootste oppervlak van de woning waardoor warmte verloren kan gaan. 

Deze warmteverliezen jagen bijgevolg de kosten op uw energiefactuur sterk de hoogte in. Een eenvoudige oplossing is uw dak laten isoleren. 

Deze energiebesparing is dan ook de belangrijkste reden om uw dak te laten isoleren. Deze besparing kan wel oplopen tot 30% op uw jaarlijkse energiefactuur. Bijkomend draagt u ook uw steentje bij aan het milieu door het lagere energieverbruik. Een win-winsituatie dus!

Investeren in uw woning doet u met als doel meerwaarde te creëren. Deze meerwaarde kan zich vertalen in een beter wooncomfort, maar ook in een hogere verkoopwaarde. 

Mede door de stijgende energiekosten, is het energieverbruik van een woning steeds belangrijker geworden. Aangezien mensen meer waarde hechten aan een energiezuinige woning, is een woning met een lager energieverbruik ook meer waard. 

 

Studies hebben aangetoond dat het isoleren van uw dak de EPC-score met 25 tot 50% kan doen dalen. Een lagere EPC-score, zorgt voor een woning die meer waarde is!

Sinds 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen zonder meer voldoen aan de Vlaamse dakisolatienorm. Daken die bijgevolg geen isolatie 

bevatten, moeten geïsoleerd worden. 

De Vlaamse dakisolatienorm geldt sinds 2015 en is van toepassing op zogenaamde zelfstandige woningen, zoals studio's, eengezinswoningen of appartementen. 

Vooral bij huurwoningen kunnen de gevolgen van een niet geïsoleerd dak sterk oplopen. Bij onvoldoende dakisolatie kan een woning immers ongeschikt verklaard worden. Dakisolatie is dan ook een must geworden in iedere woning. 

Dakisolatie

Vlaamse dakisolatienorm

Zorgen al deze energienormen voor verwarring? Laat ons dan toe om de Vlaamse dakisolatienorm kort en duidelijk uit te leggen. 

Eerst is het belangrijk om een idee te hebben van het effect van dakisolatie. Dakisolatie zorgt ervoor dat warme lucht niet ontsnapt via het dak naar de buitenomgeving, maar bevangen blijft in de woning. Dakisolatie heeft dan ook, wat ze in het vakjargon, een warmteweerstand noemen.

Binnen deze context legt de Vlaamse overheid een minimumnorm op aangaande de warmteweerstand waaraan uw dak moet voldoen. Dit om zoveel mogelijk woningen energiezuinig te maken. Wenst u nog meer te weten te komen over de Vlaamse dakisolatienorm? Klik dan op onderstaande link.

Vlaamse dakisolatienorm
Zolderisolatie

Dakisolatie

Een betere EPC score

Eén van de vele redenen om uw dak te isoleren, is het bekomen van een lagere EPC-score. De EPC-score van een woning kan best omschreven worden als een globale maatstaf dat de energiezuinigheid aanduidt. Hoe lager de EPC-score, hoe lager het energieverbruik.

 

Studies hebben aangetoond dat het plaatsen van dakisolatie de EPC-score 25 tot 50% kan doen laten dalen. Een eenvoudige manier om de slechte EPC-score van uw woning aan te pakken, is bijgevolg uw dak laten isoleren. 

Dakisolatie

Premies

Indien u een energetische ingreep in uw woning laat doorvoeren, zoals het plaatsen van dakisolatie, kan u tot op heden rekenen op verschillende premies.

 

Deze premies zorgen enerzijds voor een stimulans om deze energetische ingrepen door te voeren. Anderzijds zijn deze goed voor uw portemonee omdat u de investering niet alleen moet dragen. 

Wenst u meer te weten te komen over de 

mogelijk premies bij het laten isoleren van uw dak? Klik dan op onderstaande link.

 

Zolderisolatie

Dakisolatie

Onderdelen dakisolatie

Onderdak
Onderdak
Dakisolatie
Isolatiemateriaal
Dampscherm
Dampscherm
Onderdak

Dakisolatie

Onderdak

Een dak isoleren zonder onderdak is over het algemeen niet aan te raden. Het ontbreken van een onderdak zorgt namelijk voor een verhoogde kans op vochtproblemen of schimmels. 

Bijkomend heeft een onderdak een belangrijke functie bij de afwerking van het dak. Enerzijds beschermt het onderdak de woning tegen vocht van buitenaf. Anderzijds heeft een onderdak ook een ademende functie, waardoor bevangen vocht naar buiten kan verdampen.  

Een belangrijk vraag is dan ook of u over een onderdak beschikt. Kan u vanop uw zolder uw dakpannen of leien rechtstreeks zien? Dan beschikt u over geen onderdak. Ziet u een folie zoals op naaststaande foto, dan heeft u wel een onderdak. 

Dakisolatie

Isolatiemateriaal

Er bestaan 3 grote groepen van isolatiematerialen waarmee u uw dak kan isoleren. 

Minerale wol

Kunststof isolatie

Ecologische isolatie

Indien toepasbaar raden wij zoveel mogelijk aan om uw dak te isoleren met minerale wol. De goede thermische eigenschappen en gebruiksvriendelijkheid zorgen voor de beste prijs-kwaliteit verhouding. Uiteraard is de keuze van het isolatiemateriaal afhankelijk van uw situatie, waar wij u graag met advies bijstaan.

Dakisolatie
Dampscherm

Dakisolatie

Dampscherm

Het plaatsen van een dampscherm is noodzakelijk bij het isoleren van uw dak. Een dampscherm is namelijk een dampremmende folie waardoor het isolatiemateriaal gevrijwaard blijft van vocht. 

 

Deze water- en luchtdichte folie houdt de vochtige lucht tegen die binnenhuis ontstaat. Het belang van een dampscherm bij een goed geïsoleerd dak is niet te onderschatten, aangezien het indringen van vocht in de isolatie de isolerende werking verminderd. 

Ook een dampscherm kunnen we voorzien in meerdere materialen zoals een plastic folie van polyethyleen, aluminiumpapier of bitumen. Welk dampscherm het best wordt toegepast in uw geval, bespreken wij graag tijdens een plaatsbezoek.

BEKIJK OOK

GYPROCWERKEN

Dakisolatie

Zolderafwerking

Het isoleren van uw dak kan misschien een eerste stap zijn bij het volledig inrichten van uw zolder. Daarom kan u ook op Affligem Wood rekenen voor de volledige afwerking van uw zolderruimte. 

Een afwerking van uw zolder in gyproc is de geschikte manier om uw zolder volledig functioneel te maken. Eens de zolder afgewerkt is met een dampscherm kunnen wij eenvoudig overgaan tot de plaatsing van gyproc platen. 

Een zolder is ook ideaal om een slaapkamer of extra opbergruimte te creëren. Ook voor het plaatsen van maatkasten onder de schuine dakvlakken kan u op Affligem Wood beroep doen. 

Zolderafwerking in GYPROC.jpg
Wij helpen graag mee aan uw bouw- of renovatieplannen. 

Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een plaatsbezoek en vrijblijvend offerte. Wij staan met alle plezier klaar voor het bespreken van uw project. 

Heeft u vragen omtrent onze keukens?

Affligem Wood als uw bouwpartner
Affligem Wood
Diensten 
Bellekouter 15

1790 Affligem 

+32 (0)470 10 80 47


affligemwood@outlook.com


BE 0728 799 602
Andere
Meer
  • Facebook - grijze cirkel
  • Pinterest - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • LinkedIn - grijze cirkel
bottom of page