top of page

Gyprocwerken

Affligem Wood is een ervaren aannemer van verlaagde plafonds, scheidingswanden en voorzetwanden in Gyproc. Gyproc is een ideaal bouwmateriaal wanneer u woningen, winkels of kantoren eenvoudig wil opdelen of afwerken.

 

Onze Gyprocwerken zijn zowel geschikt voor nieuwbouw- als renovatieprojecten. Afhankelijk van uw (ver)bouwplannen is het ook mogelijk om gyprocwanden en -plafonds te versterken met OSB-platen of te voorzien van de nodige akoestische of thermische isolatie

Gyprocplafond
Gyproc platen

Gipsplaten 

Gipsplaten, ook wel in de volksmond Gyproc genoemd, is een uiterst geschikt materiaal om te gebruiken bij uw bouw- of renovatieplannen. 

Gyproc kan dan ook gebruikt worden in volgende toepassingen : 

 

Gyproc scheidingswanden 

Gyproc voorzetwanden 

Gyprocplafonds

Zolderafwerkingen 

Buitentoepassingen

Scheidingswanden

Gyprocwerken

Gyproc scheidingswanden

Een ruimte op een snelle en efficiënte manier (her)indelen, kunnen we eenvoudig realiseren met scheidingswanden in Gyproc. 

Een scheidingswand wordt opgebouwd met 

metalen profielen, ook wel metal studs genaamd, of een houten frame. Om de Gyprocwanden extra te verstevigen is het mogelijk om het frame te voorzien van OSB-platen. Ook het verwerken van isolatie of leidingen is mogelijk in de wanden. 

Daarnaast is het perfect mogelijk om net zoals in gewone wanden raam- en deuropeningen op de gewenste plaats te voorzien. 

Gyproc

Gyprocwerken

Voorzetwanden 

Voornamelijk bij verbouwingen en renovaties zijn voorzetwanden uit Gyproc de oplossing om een oneffen of lelijke muur zorgvuldig af te werken. 

Opnieuw maken we bij deze toepassing gebruik van een metalen of houten frame waartegen de Gyproc platen worden bevestigd. Volgens plan kunnen leidingen, schakelaars, nissen en openingen worden voorzien. Akoestische en thermische isolatie kan evenwel geplaatst worden in de ruimte tussen de gipsplaat en de bestaande muur. 

Het plaatsen van voorzetwanden vormt bij uw (ver)bouwplannen bijgevolg een totaaloplossing voor een droge afbouw van uw muren. 

Plafonds

Gyprocwerken

Gyprocplafond

Zowel bij renovatie als nieuwbouw kan een verlaagd (of vals) plafond in Gyproc worden toegepast. 

Een Gyprocplafond biedt een waaier aan opties waarbij men aanvankelijk de keuze heeft tussen een afhangend of vrijdragend plafond. Daarnaast kan een Gyprocplafond op iedere gewenste hoogte geplaatst worden en voorzien van de nodige

leidingen, inbouwspots, ventilatie en eventuele isolatie. 

Ook voor vochtige ruimten zoals badkamers is Gyproc uitermate geschikt voor de afwerking van het plafond. 

Gyproc zolderafwerking

Gyprocwerken

Zolderafwerkingen 

Eén van de meest gebruikte toepassingen van Gyproc is bij de afwerking van de zolderruimte. Hierdoor creëeren we niet alleen een nieuwe en bijkomende ruimte, maar zorgen we ook voor een meerwaarde aan uw woning.  

Bij een zolderinrichting worden gipsplaten, eventueel versterkt met OSB-platen, gebruikt om de zoldermuren en het hellend zolderdak af te werken. 

Verder vormt het dak het grootste oppervlak van de woning waar warmte verloren gaat. Voorafgaande isolatiewerken zijn dan ook een must bij iedere zolderafwerking. 

BEKIJK OOK

DAKISOLATIE

Buitentoepassingen 

Gyprocwerken

Gyproc buitenplafond

Een mogelijke toepassing van Gyproc die veel mensen met (ver)bouwplanning over het hoofd zien zijn afwerkingen buitenhuis. 

In buitentoepassingen werken we met

glasvliesversterkte gipsplaten die beschikken over een verhoogde waterwerendheid. Deze gipsplaten zijn bijgevolg weersbestendig waardoor een vochtige buitenomgeving geen invloed heeft op de duurzaamheid van dit materiaal. 

Enkele buitentoepassingen van Gyproc zijn ondere andere de afwerking van overdekte terrassen, carports of uitkragingen van een gebouw.

Gyprocwerken

Mogelijke afwerkingen 

Standaard gipsplaten 

De standaard gipsplaat is het geschikte materiaal voor een droge afbouw van uw woning voor ruimten waaraan geen specifieke eisen worden gesteld. Deze gipsplaat kan gebruikt worden voor de afwerking van zowel muren als plafonds. Ze zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en dikten wat een eenvoudige verwerking mogelijk maakt.   

Standaard gipsplaten .jpeg
Waterwerende gyproc
Waterwerende gipsplaten 

Waterwerende gipsplaten zijn geschikt voor de afwerking van zowel vochtige als technische ruimten. Door hun waterwerende eigenschap worden ze dan ook veel gebruikt in badkamers of wasruimten. Je kan deze soort gipsplaten eenvoudig herkennen aan hun groene kleur. 

Brandwerende gipsplaten 

Brandwerende gipsplaten kennen als eigenschap een verhoogde brandweerstand. Deze gipsplaten zijn voorzien van een onbrandbare kern van gips met extra glasvezel en versterkt karton als omhulsel. Brandwerende gipsplaten zijn dus de veiligste keuze als er een mogelijkheid tot brandgevaar bestaat, zoals in technische ruimten.  

Brandwerende gyproc.jpeg
Gyproc glasroc.jpeg
Glasvliesversterkte gipsplaten

Glasvliesversterkte gipsplaten zijn ideaal voor toepassingen buitenhuis. Deze gipsplaten hebben een verhoogde waterwerendheid waardoor hun duurzaamheid niet beïnvloed wordt door een schommelende klimatologische omgeving. 

Metalen frame

Een metalen frame kan gebruikt worden als onderliggende constructie bij gyprocwanden en -plafonds. Op dit metalen frame worden de gipsplaten gemonteerd waardoor men een stevig geheel verkrijgt. In de volksmond hoort men ook vaak de benaming metal stud voor een metalen frame bij gyprocwerken. 

Metal Studs
Houten frame.jpeg
Houten frame

Een houten frame kan ook gebruikt worden voor het vormen van de onderliggende constructie bij gyprocwerken. Op dit houten kader worden vervolgens de gipsplaten gevezen. 

OSB-platen 

Het extra verstevigen van gyprocwanden en -plafonds kan door middel van OSB-platen. Deze OSB-platen worden tussen het metalen of houten frame en de gipsplaat zelf gemonteerd om zo een extra stevige constructie te bekomen.

OSB platen
Isolatie
Isolatie

Om uw wooncomfort te verhogen, kan men kiezen om een gyprocwand of -plafond uit te voeren met akoestische of thermische isolatie. Enerzijds zorgt akoestische isolatie ervoor dat de geluidsoverdracht tussen ruimten sterk ingeperkt wordt. Anderzijds kunnen we met thermische isolatie de warmte in de gewenste ruimte behouden. 

Gyproc uitpleisteren

Gyprocwerken

Plamuren 

Nadat de gipsplaten werden geplaatst is het noodzakelijk om de Gyprocwand of -plafond te plamuren om een complete afwerking te bekomen. 

Tijdens deze afwerking maken we gebruik van voegband en vulmiddel om alle voegen en gaatjes dicht te strijken. Ook ter hoogte van buitenhoeken plaatsen we hoekprofielen om deze extra te verstevigen. 

Indien gewenst is het plamuren van Gyprocwanden 

en -plafonds een werk dat wij graag uit uw handen nemen. Het plamuren doen wij tweemaal, inclusief opschuren, waardoor de Gyprocwand of -plafond klaar staat voor de verdere schilderwerken. 

Wij helpen graag mee aan jouw bouw- of renovatieplannen. 

Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een plaatsbezoek en vrijblijvende offerte. Wij staan met alle plezier klaar voor het bespreken van uw project. 

Heeft u vragen omtrent onze gyprocwerken?

Affligem Wood als uw bouwpartner
Affligem Wood
Diensten 
Bellekouter 15

1790 Affligem 

+32 (0)470 10 80 47


affligemwood@outlook.com


BE 0728 799 602
Andere
Meer
  • Facebook - grijze cirkel
  • Pinterest - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • LinkedIn - grijze cirkel
bottom of page