top of page

Houten vloeren

Het plaatsen van een parket of laminaat in uw woning is de geschikte manier om een warm en gezellig interieur te hebben. Door de jaren heen is het assortiment aan houten vloeren alleen maar uitgebreid, waardoor de keuzemogelijkheden nu bijna eindeloos zijn.

 

Affligem Wood is een ervaren verkoper en plaatser van massief-, samengesteld en fineerparket. Ook voor een laminaat- of vinylvloer kan u bij ons terecht. 

Meer te weten komen over onze houten vloeren? Scroll dan naar onder en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. 

Houten vloeren Affligem Wood

Onze houten vloeren

Massief parket, fineerparket, laminaat en meer...

massief-parket.png

Massief parket

Fineerparket

Fineerparket

Samengesteld parket..png

Samengesteld parket

Laminaat

Laminaat_edited.png
Vinyl.png

Vinyl

Massief parket

Massieve houten vloeren

Massieve parket

Een massieve parket is een vol houten vloer waarbij de planken vervaardigd zijn uit massief hout. Massief parket is dan ook een absoluut natuurproduct dat een duidelijke meerwaarde geeft aan uw woning. Binnen het massief parket specialiseert Affligem Wood zich in zowel traditioneel parket als houten plankenvloeren.

 

Traditioneel parket, ook wel tapis parket genaamd, zijn vol houten planken zonder tand- en groefverbinding die verlijmd en vernageld worden op de ondergrond. Daarnaast bevat een houten plankenvloer wel een tand- en groefverbinding dat blind vernageld en/of verlijmd worden op de ondergrond. 

Meerlagen parket

Samengestelde houten vloeren

Meerlagen parket

Een samengesteld parket heeft in de volksmond meerdere benamingen zoals een meerlaags parket, lamelparket of meerlagen parket.

 

De naam van deze parketsoort verklapt in feite  al zijn samenstelling, namelijk een houten vloer dat is opgebouwd uit meerdere lagen. De bovenste laag van meerlagen parket is slijtvast en bestaat uit massief hout. Deze toplaag wordt op een drager van meerlagig multiplex of vurenhout gelijmd. Deze meerdere onderlagen geven de nodige stabiliteit aan het parket wat dit uiterst geschikt maakt in combinatie met vloerverwarming. 

De planken van een samengesteld parket zijn voorzien van een tand- en groefsysteem op twee of vier zijden wat zorgt voor een naadloze verbinding. 

Fineer houten vloeren

Fineerparket

Een fineerparket is een houten vloer met een fineerhouten toplaag van ongeveer 1mm dik. Net zoals een samengestelde parket bestaat een fineerparket uit meerdere lagen. De toplaag wordt daarbij geperst op de samengestelde onderlaag. 

Een fineerparket vormt als het ware de gulden middenweg tussen een laminaatvloer en een meerlaags parket. Fineerparket heeft de sterkte van een samengesteld parket, beschikt over een echte houten toplaag en kan eenvoudig gelegd worden via het klik-systeem. 

Een fineerparket kan zwevend geplaatst worden op een geluidsreducerende onderlaag. 

Fineerparket Parky.jpg
Laminaatvloer

Laminaatvloeren

Laminaat

Laminaat is een imitatie houten vloerbekleding met een toplaag in kunststof. Deze harde kunststoflaag vormt de slijtlaag van de laminaatvloer waaronder een imitatie houten of stenen decor gemonteerd wordt. Dit wordt verder bevestigd op een drager uit MDF of HDF.

 

Door de jaren heen is het assortiment aan decors alleen maar uitgebreid waardoor een laminaatvloer zowel de impressie kan geven van een eeuwenoude massieve parketvloer als een moderne tegel. 

De clickverbindingen op de vier zijden van de laminaatplanken zorgen voor een eenvoudige plaatsing. 

Vinylvloeren

Vinyl

Vinyl is een vloerbedekking dat de afgelopen jaren een opmars heeft gekend omwille van zijn slijtvastheid. Een vinylvloer is opgebouwd uit zachte kunststof met decoratieve toplaag. 

Waar vinyl nog steeds de stereotypische indruk met zich meedraagt van op rollen geproduceerd en daarna verlijmd te worden, beschikt men huidig ook over vinyl-planken. 

Binnen het assortiment van vinyl zijn er ook een bijna oneindig aantal afwerkingen mogelijk van imitatie marmer tot imitatie hout. 

Vinylvloer.jpg

Ons assortiment

Merken

Cabbani logo
Parky
Lalegno Logo.png
Floorify
download-1.png
Plinten

Afwerking houten vloer

Plinten 

Een houten vloer heeft ruimte nodig om uit te kunnen zetten. Daarom wordt er een zogenaamde uitzetvoeg voorzien bij de plaatsing tussen de houten vloer en muur. Om een correcte en volledige afwerking te bekomen is het noodzakelijke deze uitzetvoeg af te dekken met een plint. 

Hedendaags bestaat er een ruim assortiment aan MDF- of schilderplinten, fineer en massief houten plinten in verschillende afmetingen, hoogten en vormen. 

Verder worden plinten ter hoogte van binnen- en buitenhoeken op verstek verzaagd. De plaatsing zelf verzorgen we door het verlijmen en/of vernagelen van de plinten. 

Houten vloeren 

Verkoop en plaatsing

Bij ons kan u terecht voor de aankoop van uw nieuwe parketvloer, laminaat, vinyl en bijhorende plinten. 

Legt u uw nieuwe vloer liever niet zelf? 

Dan nemen wij dit werk graag uit uw handen! 

 

Van zodra u uw keuze heeft gemaakt, zit het werk er voor u al op. Wij gaan vervolgens over tot een correcte opmeting waarna de bestelling en levering van de materialen kan plaatsvinden. Tenslotte verzorgt onze plaatsingsdienst de volledige plaatsing van uw houten vloer en plinten. 

Ook ontfermen wij ons over de behandeling van uw houten vloer met de nodige vernis, olie, ... zodat u hier jaar en dag kan van genieten. 

Stalen parket.jpg
BEKIJK OOK

MAATMEUBILAIR

Wij helpen graag mee aan jouw bouw- of renovatieplannen. 

Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een plaatsbezoek en vrijblijvende offerte. Wij staan met alle plezier klaar voor het bespreken van uw project. 

Heeft u vragen omtrent onze houten vloeren ?

Affligem Wood als uw bouwpartner

Meer inspiratie nodig? 

Enkele brochures

Parky brochure
Cabbani Brochure.jpg
Placabois brochure
Affligem Wood
Diensten 
Bellekouter 15

1790 Affligem 

+32 (0)470 10 80 47


affligemwood@outlook.com


BE 0728 799 602
Andere
Meer
  • Facebook - grijze cirkel
  • Pinterest - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • LinkedIn - grijze cirkel
bottom of page