top of page

Massief schrijnwerk

Een ander vakgebied waarin wij een bijzondere specialisatie hebben verworven, is massief houten schrijnwerk.

We bieden een ruim assortiment aan massieve houtsoorten aan van Afromosia tot Yellow pine. In eigen atelier kunnen wij iedere massieve houtsoort verwerken tot uw binnen- en buitenschrijnwerk

Massief houten schrijnwerk is geschikt voor zowel een moderne strakke woning als een rustieke of landelijke stijl. 

Massief binnen- en buitenschrijnwerk boolplanken

Onze massieve houtsoorten

Afzelia, Franse eik, Yellow pine, Padouk en meer...

Afromosia

Afromosia

Afzelia

Afzelia

Amerikaanse eik

Amerikaanse eik

Beuk

Beuk

Es

Es

Franse eik

Franse eik

Kerselaar

Kerselaar

Meranti

Meranti

Merbau

Merbau

Padouk

Padouk

Sipo

Sipo

Yellow Pine

Yellow pine

Massief hout

Massief
Binnenschrijnwerk

Trapbekledingen 

Massief binnenschrijnwerk

Een onmisbaar onderdeel van iedere woning met meerdere verdiepingen, zijn trappen. Trappen kunnen worden vervaardigd uit diverse materialen, waaronder hout één van de meest gebruikte afwerkingen is. 

Wij specialiseren ons in trapbekledingen in massief hout. Hierbij worden massief houten panelen op maat verzaagd en over de nieuwe of bestaande traptreden en/of stootborden bevestigd. 

Om een volledig afgewerkt interieur te bekomen is het evenwel belangrijk dat de trap afgewerkt wordt in dezelfde stijl als je de rest van uw woning en in het bijzonder de eventuele geplaatste houten vloerbekleding. Daarom is het ook mogelijk om de gekozen houten vloerbekleding te laten doorlopen in de trap. 

Trapbekledingen
Trapleuning in Franse eik

Massief binnenschrijnwerk

Trapleuningen 

Het veilig kunnen betreden van een trap is een noodzakelijke vereiste voor iedere gebruiker. Een trapleuning voorkomt dan ook dat je zomaar uw evenwicht verliest of struikelt.

 

Ook zorgt een trapleuning ervoor dat uw muren niet vol vuile handen staan van mensen die steun zoeken wanneer ze de trap op- of aflopen. 

Bij Affligem Wood kan u uw trapleuning op maat laten maken. Onze specialiteit is dan ook het vervaardigen van massieve houten trapleuningen. Wij bieden verschillende massieve houtsoorten aan, waaronder Franse eik. Ook heeft u de keuze uit een ruim assortiment aan dragers en olie waardoor de trapleuning dezelfde kleur kan hebben als uw trapbekleding. 

Massief buitenschrijnwerk

Massief
Buitenschrijnwerk

Massief buitenschrijnwerk

Houten poorten

Eén van de meest gebruikte oplossingen om een stijlvolle en tijdloze afbakening van uw tuin of oprit te bekomen is een houten poort. 

Voor een oprit- of tuinpoort is tropisch hardhout zoals Padouk, Afromsia, ... het meest geschikt omwille van zijn duurzaamheid. In eigen atelier verwerken wij het onbehandelde tropisch hardhout tot op maat gemaakte houten poorten. Doordat onze poorten op maat gemaakt worden, zijn verschillende hoogten, breedtes en vormen mogelijk. 

Bij de plaatsing voorzien wij bijhorende poortpalen en hang en sluitwerk. Ook een automatisatie van uw houten poort is bij ons mogelijk. 

Tuinpoort in Padouk
Terras aan vijver in Bankirai

Massief buitenschrijnwerk

Houten terrassen 

Niets zo duurzaam, natuurlijk en aangenaam als een houten terras. Met een houten terras aan uw woning creëer je namelijk een aparte zit- of eethoek om gezellige familiemomenten te beleven. 

Voor de aanleg van een houten terras is het in eerste instantie noodzakelijk om een stabiele ondergrond te voorzien waarop de onderconstructie met regelbare terrasdragers worden bevestigd. Op de onderconstructie worden daarna de houten terrasplanken gemonteerd. Weerom heeft u een ruime keuze in massieve houtsoorten zoals Bankirai, Sipo, .... 

Niet alleen kunnen we uw tuin voorzien van een houten terras maar ook bijvoorbeeld een plat dak. 

Massief buitenschrijnwerk

Gevelbekledingen 

Voor de bekleding van een geve of oversteek heeft u een ruime keuze aan materialen. Om uw woning een warme uitstraling te geven, is het bekleden van uw gevel met massief hout de ideale optie. 

Massief hout blijft een veel gevraagd materiaal voor gevelbekledingen omwille van zijn duurzaamheid en eenvoudige verwerking. Veel gebruikte massieve houtsoorten voor het bekleden van een gevel of oversteek zijn Padouk, Thermowood, Ceder en Afromosia. 

Ook voor het laten bekleden van een gevel of oversteek in volkernplaten zoals Trespa kan u bij Affligem Wood terecht. 

Gevelbekleding in Thermowood
BEKIJK OOK

HOUTEN VLOEREN

Sierluiken voor Villa

Massief buitenschrijnwerk

Houten luiken

Het plaatsen van houten luiken of blaffeturen geven extra uitstraling aan uw woning. Niet alleen zorgen ze voor die authentieke of rustieke toets, maar houten luiken beschermen uw woning ook tegen slechte weersomstandigheden. 

Bij Affligem Wood kan u terecht voor het laten maken van houten luiken of Blaffeturen in massief hout. Doordat wij onbehandeld massief hout in eigen atelier verwerken tot op maat gemaakte houten luiken, is iedere vorm of stijl mogelijk. 

Ook is het bij ons mogelijk om een exacte kopie van de reeds verouderde houten luiken aan uw woning te laten maken. Hierdoor kan u de uitstraling van uw woning geheel behouden.  

Massief buitenschrijnwerk

Carports

Het plaatsen van een carport is de ideale oplossing om uw auto of mobilhome te beschermen tegen slechte weersomstandigheden. Een carport kan zowel geplaatst worden wanneer u over geen garage beschikt of ter uitbreiding van uw woning of reeds bestaande garage. 

Aangezien iedere carport absoluut maatwerk betreft, kunnen wij uw ontwerp helemaal afstemmen op uw voorkeuren en budget. In eigen atelier verwerken wij onbehandelde massieve houtsoorten tot op maat gemaakte carports. De bouw van carports of overkappingen vereisen de nodige vakkennis en daarom mag u ons steeds contacteren voor een plaatsbezoek en vrijblijvende offerte. 

Carport
Affligem Wood Facebookpagina

Volg ons op sociale media!

Wenst u op de hoogte te blijven van ons schrijnwerk? Graag nodigen wij u uit om ons op sociale media te volgen. U kan onze recentste werken op Facebook, Pinterest, Instagram of Linkedin bekijken. 

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
Wij helpen graag mee aan jouw bouw- of renovatieplannen. 

Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een plaatsbezoek en gratis offerte. Wij staan met alle plezier klaar voor het bespreken van uw project. 

Heeft u vragen omtrent ons massief schrijnwerk?

Affligem Wood als uw bouwpartner
Affligem Wood
Diensten 
Bellekouter 15

1790 Affligem 

+32 (0)470 10 80 47


affligemwood@outlook.com


BE 0728 799 602
Andere
Meer
  • Facebook - grijze cirkel
  • Pinterest - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • LinkedIn - grijze cirkel
bottom of page